تحولات منطقه

مدیرکل استاندارد خراسان رضوی گفت: با پایشهای صورت گرفته از سوی این اداره‌کل محصولات آلوده به عامل قارچی مایکوتوکسین مربوط به دو واحد تولید و بسته‌بندی آرد در این استان جمع‌آوری شد.

آرد آلوده از بازار خراسان رضوی جمع‌آوری شد
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین ؛ علیرضا جمیع روز سه‌شنبه گفت: نمونه‌برداریهای اداره استاندارد ظرف هشت ماه اخیر مشخص کرد برخی از تولیدات تنها یک واحد تولید آرد گندم و یک واحد بسته‌بندی آرد برنج در مشهد و یکی از شهرستانهای استان خراسان رضوی به مایکوتکسین آلوده بود لذا بر جمع‌آوری موارد آلوده، پروانه استاندارد هردو واحد باطل شد.

وی ادامه داد: ۴۷۵ مورد نمونه‌گیری ظرف همین مدت به منظور تشخیص سموم قارچی مایکوتکسین از همه واحدهای صنایع غذایی در سطح خراسان رضوی انجام و تنها چهار نمونه مردود شناخته شد. در جریان آزمایش مجدد از موارد مردود شده نیز یک مورد تایید شده و نمونه‌ای دیگر در حال طی فرایند آزمایش مجدد است.

مدیرکل استاندارد خراسان رضوی گفت: وجود تنها دو مورد محدود و آلوده به مایکوتکسین در میان ۴۷۵ مورد آزمایش کیفی و نمونه‌گیری امری قابل قبول است. بطور و اصولی صفر شدن تعداد مردودی در این حوزه و آزمایشهای مربوطه نشانگر فقدان دقت و صحت آزمایشها در محدوده وسیع فعالیت صنایع غذایی خواهد بود.

وی افزود: همچنین وجود این سموم در محصولات را نمی‌توان همیشه مربوط به واحد تولیدکننده آن دانست زیرا این امکان وجود دارد که به عنوان مثال آلودگی مایکوتکسین در برنج وارداتی و یا هر ماده اولیه تولیدی در واحد صنایع غذایی وجود داشته باشد که از همین طریق به محصول نهایی منتقل می‌شود.

هزار و ۹۳۵ واحد صنعتی در سطح استان شش میلیون و ۴۰۰ هزار نفری خراسان رضوی زیر پوشش نظارتی سازمان استاندارد قرار دارند. نیمی از این واحدها در حوزه صنایع غذایی فعالیت می کنند.

بر اساس مطالعات پژوهشگران کشاورزی و علوم غذایی، بخش کپک‌زده سبزرنگ بر روی مواد غذای از جمله نان نشانگر آن است که قارچ و یا هاگ آن که در واقع همان بذر قارچ است، در سراسر آن غذا یا نان منتشر شده لذا چنین ماده غذایی به طور کامل غیرقابل استفاده است.
همچنین مطالعات علمی نشان داده که گرچه اکثر کپکها بی‌ضرر هستند ولی برخی از آنهان بسیار خطرناکند و به دلیل غیرممکن بودن تشخیص نوع بی‌ضرر و خطرناک توسط افراد عادی، بهتر است در صورت مشاهده کمترین کپک بر روی مواد غذا آن خوراکی به طور کامل دور ریخته شود.

برخی کپکها آلوده به ماده‌ای سمی به نام "مایکوتکسین" هستند که خوردنشان سبب واکنشهای آلرژیک و مشکلات تنفسی می‌شود. ماده آفلاتوکسین نیز که در برخی کپکها وجود دارد سرطان‌زا است. مایکوتکسین بیشتر در کپک غلات، آجیل، آب‌انگور، کرفس و سیب دیده می‌شود. آفلاتوکسین هم بیشتر موادی همچون ذرت، بادام زمینی و حبوبات را آلوده می‌کند.

متخصصان علوم غذایی و تغذیه توصیه می‌کنند برای نگهداری مواد خوراکی در یخچال از ظروف دردار استفاده شود. همچنین به منظور پیشگیری از تشکیل کپک بر روی مواد غذایی زمان نگهداری آنها در یخچال نباید بیشتر از چهار روز طول کشد.

ایرنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.